Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet
Letoltheto aktualis arlistankMuszaki dokumentaciokSzakvizsga es egyeb tanfolyamokItt olvashatoak legfrissebb cikkeinkGyakran ismételt kerdesekKereses a honlaponHonlapterkep

Nyitólap > Tanfolyamok >


Telepítői, karbantartói szakvizsga tanfolyam

Hazánkban a tűzjelző- és oltóberendezések karbantartása 1997 óta tűzvédelmi szakvizsgához kötött tevékenység. A szakmában dolgozók egyöntetű véleménye az volt, hogy az egyébként szükséges és nagyon is időszerű jogszabály (a 32/1997. (V. 9.) számú BM rendelet) sajnos némi űrt hagyott maga után, hiszen a karbantartást ugyan szakvizsgához kötötte, de a telepítést nem.

A szakma igényének megfelelően a 26/2005. (V. 28.) számú BM rendelet ? részben ? már orvosolta a problémákat. Azért csak részben, mert ? szintén szakmai igény alapján ? már régen napirenden volt az ?oltós? és a ?jelzős? szakvizsgák szétválasztása, mind karbantartó, mind tervező szinten, melyet ez a rendelet még nem tett meg.

A felmerülő szakmai igényre a választ az 53/2005. (XI.10.) BM rendelet adta meg. E rendelet szerint már külön szakvizsga kellett a beépített tűzjelző és külön a beépített tűzoltó berendezések telepítéséhez, karbantartásához és nem utolsó sorban tervezéséhez is.
A rendelet hatályba lépése óta azoknak akik mindkét területtel foglalkozni szeretnének, két szakvizsgát kell tenniük.

Az 53/2005. rendelet feloldotta azt a visszás helyzetet is, miszerint a rendelet hatályba lépése előtti időkben a tervezői szakvizsga nem jogosított telepítésre, karbantartásra.
Így a rendelet hatályba lépése után immár az is telepíthet, karbantarthat aki ?csak? tervezői szakvizsgával rendelkezik, már nem kell külön karbantartói szakvizsgával rendelkeznie.

Ma a 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szabályozza a szakvizsgákhoz kötött foglalkozási ágakat. Az újabb jogszabály az ?előd? rendelet sok lényeges elemét megtartotta, egyben kiegészítette azt és néhány hibáját ki is javította.

A beépített tűzjelző berendezések telepítésre, szerelésre, karbantartásra, felülvizsgálatra jogosító szakvizsga öt évre feljogosítja tulajdonosát a fenti tevékenységek végzésére. Cégünk ennek a bizonyítványnak a megszerzésére ad lehetőséget.

Cégünk a jogszabályi előírásoknak megfelelve, regisztrált oktatásszervezőként már több mint 12 éve folyamatosan szervez ilyen típusú tanfolyamokat.

Fontos, hogy a cégünk csak a beépített tűzjelző berendezések telepítéséhez, karbantartásához szükséges szakvizsga tanfolyamot szervez.

A kezdő tanfolyam három napos, intenzív tanulással jár, a harmadik napon vizsgát tesznek a résztvevők. Hogy minél több sikeres vizsgázó legyen ? a vizsgára való felkészülést megkönnyítendő ? a tanfolyam teljes anyagát és az írásbeli vizsgára felkészítő, az elsajátított ismereteket ellenőrző kérdéseket minden jelentkezőnek előre postázzuk.

Mivel a nálunk szerzett első szakvizsga bizonyítványok már 2003-ban lejártak, így már 2008-ban is voltak akik másodszorra újították meg szakvizsgájukat. A trend folytatódik, ezért a már szakvizsgával rendelkezők részére megújító tanfolyamot szervezünk, ahol megújíthatják bizonyítványukat. Ezek a tanfolyamok természetesen a kezdőnél rövidebbek, és a régi ismeretek felelevenítése mellett főként a tűzjelzéstechnika az elmúlt évek fontosabb változásaira térnek ki.

A tanfolyamok helyszíne: Promatt Elektronika Kft. telephelye.

(cím, térkép)

A tanfolyam díja tartalmazza az írásos tanfolyami anyagot, az étkezési költségeket (kávé, frissítők, ebéd) és a vizsga díját.
Az aktuális árról és a legközelebbi tanfolyam indításáról érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Amennyiben az Önök cégének szüksége van ilyen szakvizsgával rendelkező munkatársakra, kérjük, töltsék ki a honlapunkon található jelentkezési űrlapot!

*: OKF reg. sz.: SZ009/8/21/2006., felnőttképzési nyilv. sz: 00116-2008.

< Tanfolyamok

 
 
 
 
 
 
Tanfolyamok időpontjai

Tanfolyamaink ősztől tavaszig folyamatosan indulnak. Érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon Mester Andreánál!
.........................................

Jelentkezési űrlap >>>

powered by VICTORINET Internet Kft.