Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


UDS: oltásvezérlő alközpont

A Notifier UDS típusú oltásvezérlő alközpontja egyaránt csatlakoztatható bármilyen hagyományos központhoz, illetve a Notifier intelligens tűzjelző központjaihoz. A védendő terület bejáratánál felszerelhető oltóközpont előlapján  megtalálhatók az egyes üzemállapotok, jelzések visszajelző LED-jei, egy kézi oltásindító nyomógomb, egy üzemmód kiválasztó kulcsos kapcsoló, valamint belső hang- és feliratos fényjelző. A mikroprocesszor vezérelt oltóközpont megfelelő bemenetekkel (felügyelt külső oltásindítás, ajtó nyitva, kézi oltástiltó, alacsony tartálynyomás, áramlásjelzés) és kimenetekkel (oltó kimenet, felügyelt hangjelző kimenet, állapot relék, üzemmód relék stb.) rendelkezik a napjainkban elterjedt bármelyik oltásmechanizmus korrekt kezelésére. A különböző késleltetési idők (kiürítési, kézi indítási késleltetés) és  működési paraméterek (oltó kimenet típusa, felügyelete, modulok címe stb.) DIP kapcsolókkal, míg a relék megfelelő érintkezői átkötésekkel választhatók ki.

Hagyományos tűzjelző központhoz csatlakoztatva két -a központ relé kimeneteire csatlakoztatott- felügyelt indító bemenet együttes aktiválása indítja az oltási folyamatot. A központ hibaállapotai és üzemmódjai a reléken keresztül jeleztethetők vissza a központ felé.

Az oltóközpont a címzőhurkon keresztül csatlakoztatható az intelligens Notifier tűzjelző központokhoz. A központnak programozott módon kell működésbe hoznia a független oltási zónákhoz rendelt, és az UDS-be beépített két vezérlő modult. Az oltási folyamat tehát csak a két modul együttes működtetése esetén indul. A központ hiba- és üzemállapotainak visszajelzésére 4 darab beépített monitor modul szolgál.

Az oltásvezérlő alközpont mind hálózatról (a tartaléküzem beépíthető akkumulátorokkal biztosítható), mind külső 24V egyenfeszültségről működtethető. A védendő helyiség bejáratánál elhelyezve az előlap kijelzőiről azonnal leolvasható az oltórendszer aktuális állapota, a beépített hang- és fényjelző a közelben tartózkodókat értesíti  a veszélyhelyzetről, míg az előlapi oltásindító nyomógombbal azonnal oltást kezdeményezhetünk.
Promatt Elektronika Kft., Notifier hivatalos magyarországi képviselet

< Vissza a lap tetejére
<< Cikkeink, sajtóinformációk
<<< Sajtó

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.