Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


Professzionális ellenőrző és karbantartó eszközök tűzjelző rendszerekhez

A tűzjelző rendszerek üzembe helyezésekor és karbantartásakor elengedhetetlen szükség van olyan professzionális eszközökre, melyekkel az adott munkafolyamatok megfelelő minőségben és kellő hatékonysággal elvégezhetők.

A kifejezetten a tűzjelző érzékelők ellenőrző berendezéseire szakosodott NoClimb cég SOLO eszközcsaládja alkalmazásával a pontszerű füst- illetve hőérzékelők korrekt működőképességének ellenőrzése, az érzékelők felszerelése, cseréje gyártótól és típustól függetlenül elvégezhető. A Solo100/101 üvegszál erősítésű teleszkópos rúdjai segítségével a fent említett műveletek akár 9 m magasan, nehezen elérhető helyen vagy álmennyezeten szerelt érzékelőknél is végrehajthatók.

A rudakra csatlakoztatható Solo200 érzékelő leszerelő szerszám állítható befogó csillagjaival 64-112 mm átmérőjű érzékelők le/felszerelése végezhető el. A leszerelő szerszám döntött mennyezetre szerelt érzékelők esetén is jól használható.

A füstérzékelők a Solo330 fejjel és a hozzávaló Solo A3 aeroszollal ellenőrizhetők. A speciális aeroszol egy két éves fejlesztési folyamat eredménye, amely mind az optikai, mind az ionizációs érzékelőkhöz alkalmazható, a Solo330 fejjel használva egyenletes eloszlást és szemcseméretet produkál, gyorsan kiürül az érzékelő kamrából, és ott nem hagy visszamaradó szennyezést, nem éghető, ózonkárosító hatása nincs, és az érzékelők anyagát sem károsítja. A Solo330 és a Solo A3 használatával gyorsan és hatékonyan ellenőrizhető a füstérzékelők működőképessége és porvédő hálójuk állapota (ezekkel a vizsgálatokkal egyben azt is ellenőrizzük, hogy a füst be tud-e jutni az érzékelők kamrájába).

Egyedüli eszköz a tűzjelző piacon a Solo461 vezeték nélküli hőérzékelő ellenőrző fej. Akkutelepről működik, a Solo100/101 rudakra szerelhető. A fej fűtése és ventilátora csak akkor kezd működni, amikor a fejet az érzékelőre nyomjuk, és automatikusan kikapcsol levételkor. A processzor vezérelt optimalizált működés révén (beépített akku- és hősokkvédelem, alacsony fogyasztása) a hőérzékelők valós hőhatással hatékonyan ellenőrizhetők. A karbantartáskor nem kell hálózati kábelt hurcolászni, létrára, állványra mászni.

A Solo eszközök használatával rengeteg idő és pénz takarítható meg anélkül, hogy az ellenőrzési munkák minősége csökkenne. A Solo eszközök kit formában vagy önállóan megvásárolhatók illetve bérelhetők a Promatt Elektronikától, a NoClimb cég hivatalos magyarországi képviseletétől.

< Vissza a lap tetejére
<< Cikkeink, sajtóinformációk
<<< Sajtó

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.