Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


M200+ modulcsalád a System Sensortól

Az analóg intelligens rendszerekben is élenjáró System Sensor a korábbi 500-as sorozatú moduljait az újabb technikai követelményeknek is megfelelő 200-as sorozatú eszközei váltották fel. Az új modulok mindegyike beépített mikrokontrollert és felületszerelt alkatrészeket tartalmaz, így kisebb méretben is nagyobb megbízhatóságú eszközöket sikerült létrehozni.

A szokásos egyedi monitor, vezérlő, izolátor és hagyományos hurokillesztő modulokon kívül a család eszközei között megtalálhatjuk a többfunkciós (2 db monitor modult, illetve 2 db monitor és egy címzett relés modult tartalmazó) modulokat, valamint a közvetlen 230VAC hálózati feszültség kapcsolására szolgáló relés modulokat is.

A család eszközeinek közös jellemzői a kis méret, a beépített kétoldali izolátor (használata bekötéstől függ), a két oldalról is hozzáférhető dekád címbeállító kapcsolók, a modulonkénti háromszínű állapotjelző LED-ek, valamint a szerelést és ellenőrzést könnyítő rádugható csatlakozók. A modulok felszerelésére is többféle lehetőség kínálkozik: az SMB200 dobozzal falra, az M200-DIN klipsz használatával - igen helytakarékosan - közvetlenül C (vagy DIN) sínre, míg az M200-PMB klipsszel a tűzjelző központ szekrényébe is szerelhetők.

A tűzjelző rendszerek tervezőinek dolgát főleg a változatos feladatokra használható többfunkciós modulok és a rugalmasan alkalmazható izolátorok könnyítik meg, a telepítők, karbantartók valószínűleg a könnyű szerelhetőséget és ellenőrzést (csatlakozók, LED-ek) fogják megkedvelni, a felhasználók pedig a több kedvező jellemző ellenére olcsóbb árat fogják jó néven venni.

A kártya méretű modulok között is találhatunk újdonságokat. A paletta az alábbi eszközökkel bővül:

CZ-6: 6 db hagyományos jelzőhurok illesztő kártya. Használatával akár egy komplett hagyományos tűzjelző rendszer illeszthető az intelligens Notifier rendszerekhez.
SC-6: 6 db felügyelt kimenetet tartalmazó kártya. A központtól távol egyszerre több felügyelt hangjelző kör alakítható ki egyszerűen.
CR-6: 6 db címzett váltó relét (2A/30VDC) tartalmazó kártya.
IM-10: 10 db monitor modult tartalmazó kártya.

Mindegyik kártya közös címbeállító kapcsolókat tartalmaz, típustól függően a címzőhurkon 6 illetve 10 egymás utáni címet foglal el, melyek közül a legfelső címen levő modulok igény szerint ki is iktathatók. A kártya méretű modulok jól használhatók minden olyan esetben, amikor a központtól távoli helyen egyszerre több kontaktus bemenetet kell fogadni (pl. sprinkler jelek), vagy egy helyen több kimenetet kell vezérelni (pl. szellőzés vezérlés, épület gépészeti beavatkozások). Ilyenkor a felügyelt vagy vezérelt eszközök kapcsolószekrényében érdemes elhelyezni a kártyákat.
Promatt Kft., System Sensor hivatalos magyarországi képviselete

< Vissza a lap tetejére
<< Cikkeink, sajtóinformációk
<<< Sajtó

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.