Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


ECO1000: Tűzjelző érzékelők betörésjelző rendszerekhez

Tűzjelző érzékelők használata betörésjelző rendszerekbe nem túl gyakori. A telepítők - esetleges korábbi kellemetlen tapasztalataik miatt - nem szívesen használnak tűzjelző eszközöket ezekben a rendszerekben, általában nagyobb karbantartási igény, a magasabb ár, az eszköz gyenge minősége vagy a karbantartás elmaradásából fakadó téves jelzések stb. miatt.

A System Sensor az ECO1000 érzékelő sorozatát a fent említettek tudatában betörésjelző rendszerek számára fejlesztette ki. A sorozat elemei közt található kombinált füst- és hőérzékelő, optikai füstérzékelő, hősebesség érzékelő és fix hőmérséklet érzékelő.

Az érzékelőkbe beépített mikrokontroller számos olyan új funkció megvalósítását tette lehetővé, amelyek a hagyományos érzékelőkben eddig még ismeretlenek voltak, a betörésjelző rendszerekben azonban a fenti problémák elkerülésében nagyon nagy szerepet játszanak:
 - A mikrokontroller speciális algoritmus alapján végzi a mért jelek előfeldolgozását, szűrését és kiértékelését, biztosítva ezzel a megbízható, téves jelzésektől mentes működést.
 - Az érzékelő karbantartási igényét csökkenti, hogy a kb. 3 millió dolláros költséggel kifejlesztett optikai kamra és a füstérzékelőben alkalmazott algoritmus lehetővé teszi, hogy az érzékelő hosszú időn keresztül változatlan érzékenységgel működjön a kamrában lerakódott szennyeződések ellenére is (beépített drift kompenzálás).
 - Az érzékelők működőképességének ellenőrzésére egy lézeres távellenőrző egység szolgál. Ennek használatával az érzékelők jelzési állapotba hozhatók a padlószintről (kb. 6 m magasan telepített érzékelő is) anélkül, hogy az érzékelőket fizikailag meg kellene közelíteni. A kódolt lézersugarat csak az érzékelő állapotjelző LED-jére kell irányítani, mely ennek hatására néhány másodpercen belül riasztási állapotba kerül.
 - A fejlesztőmérnököknek köszönhetően az érzékelő visszafogott, esztétikus külseje a belsőépítészeti elemek harmonikus kiegészítője lehet.
 - Az érzékelőkben használt azonos alkatrészkészlet, a kis alkatrészszám, a speciális tömítési eljárás következtében az eszközök ár/teljesítmény tényezője igen kedvező.

A betörésjelző rendszerek normál zónáira relés ('tárolt' vagy 'követő' működésű) aljzatokon keresztül, míg a 2-vezetékes 'tűz' zónákra normál vagy korlátozó ellenállásos aljzaton keresztül csatlakoztathatók az eszközök. Minden aljzat rendelkezik másodkijelző kimenettel és illetéktelen leszerelés elleni védelemmel.

A fenti tulajdonságok teszik az ECO1000 tűzjelző érzékelő családot a betörésjelző rendszerek megbízható, esztétikus és hasznos kiegészítő részévé.
Promatt Kft., System Sensor hivatalos magyarországi képviselete

< Vissza a lap tetejére
<< Cikkeink, sajtóinformációk
<<< Sajtó
 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.