Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


6200/6200R - lézeres reflexiós vonali füstérzékelő System Sensor módra

A csarnokok, magas terek, aulák tűzjelzéstechnikájában jelentős szerep jut a vonali füstérzékelőknek. A System Sensor, a világ legnagyobb érzékelőgyártója, hivatalos képviselete, a Promatt Kft. által már régen jelen van vonali füstérzékelőivel is a magyar piacon. Ezek közül az érzékelők közül kiemelkedik a 6200 típusú lézeres-reflexiós vonali füstérzékelő, ami egy kisméretű (19x15x15 cm) adó-vevő egységből és egy fényvisszaverő prizmából áll.

Az érzékelő működése a felügyeleten lapul. Az adó egység fókuszált lézersugarat bocsát ki, melyet a vele szemben 10-100m távolságban elhelyezett prizma ver vissza. A vevő rész mikrokontrollere egyrészt figyeli a visszavert sugár intenzitásának viszonylag gyors csökkenését és a beállított értéknél riasztást jelez , másrészt a lassú - a lencsék elszennyeződéséből adódó - intenzitásváltozást az érzékenység változatlanul tartása mellett kompenzálja.

Az érzékelő létezik hagyományos kivitelben (6200R), mely független tápfeszültséget igényel és reléken keresztül közvetíti a tűz-, hiba- vagy karbantartási szükséglet jelzését, illetve intelligens kivitelben (6200), mely közvetlenül a címzőhurokról táplálható, és pontszerű optikai füstérzékelőként csatlakoztatható a Notifier intelligens központok bármelyikéhez.

Az egybeépített adó-vevő egység és a prizma révén az érzékelő telepítése időben és költségben a pontszerű érzékelők telepítésével vetekszik. A telepítést és az eszköz pontos beállítását tovább segítik a beállítási üzemben látható lézersugár valamint az adó-vevő egységen található LED-ek. Mind a hagyományos, mind az intelligens változaton 5 érzékenységi beállítás választható: a legérzékenyebb állás a nagy légmozgású helyeken, míg a legérzéketlenebb a porlerakódásra hajlamos helyeken választható. (Az intelligens változatnál természetesen a központtól függő érzékenység állítási lehetőség is fennáll.) Nehéz telepítési körülmények között alkalmazható egy opcionális szerelőkonzol (6200OBK), páralecsapódásra hajlamos helyeken az adó-vevő egységhez illetve a prizmához fűtő kitek illeszthetők, illetve egyedi távkezelési igény esetén a 6200BR egység teszi lehetővé az eszköz jelzésének törlését, állapotának kijelzését illetve működésének tiltását.

A vonali füstérzékelők jól alkalmazhatók magas terek mennyezeti vagy köztes védelmére ipari csarnokokban, raktárakban, bevásárló központokban, konferencia termekben, templomokban stb. Egy vonali füstérzékelő normál körülmények között 1500 m2 védelmét tudja ellátni (100 m adó/vevő - prizma távolságot alapul véve).
Promatt Kft., System Sensor hivatalos magyarországi képviselete
Eszközök
< Vissza a lap tetejére
<< Cikkeink, sajtóinformációk
<<< Sajtó

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.