Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > GYIK > Gázjelző rendszerek >


A gázjelző központoknál általában nincs 24 órás felügyelet. Megoldható a központ automatikus, kezelőt nem igénylő üzeme is?

A G100. G100R központoknál igen, nagyszerűen. Ehhez a programozáskor a 'Általános (generál) paraméterek / Alarm eljárások' menüpontot kell kiválasztani. Az itt megadott paraméter értékétől függően a központ automatikusan le tudja kezelni az érzékelőkről érkező előjelzés(eke)t, riasztásokat és/vagy hibajelzéseket is. Mit is jelent ez tulajdonképpen?

Ha az 'Alarm eljárások' paraméterét pl. "2"-re állítjuk, akkor az érzékelőkről érkező 1. és 2. előjelzéseket a központ automatikusan lekezeli. Ha egy 2. előjelzés érkezik az egyik érzékelőről a központ jelzi az eseményt, sípol, a jelzést automatikusan lenyugtázza és végrehajtja az eseményhez tartozó vezérléseket. Amint a gázkoncentráció az adott érzékelőnél visszasüllyed a 2. előjelzési szint alá, a jelzés automatikusan törlődni fog. Nem kell tehát a kezelőnek közbeavatkoznia, a rendszer önállóan is működőképes. A vezérléseknél természetesen ilyenkor is megadhatók a relék késleltetési és meghúzási idejei, így egyszerűen beprogramozhatók pl. a szükséges utószellőztetésre vonatkozó időzítések.

Vissza

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.