Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > GYIK > Telepítés, karbantartás, üzembehelyezés >


Téves, nem kívánt jelzések. Hibásak az érzékelők?

Elképzelhető, de az azonnali csere helyett célszerűbb előbb az alábbiakat ellenőrizni:

  1. Tüzetesen vizsgáljuk meg az érzékelő környezetét, mivel lehet, hogy megtaláljuk a téves jelzés okát : dízeltargonca, hegesztés, erős huzat, stb. Elképzelhető, hogy egy másik típusú érzékelőt kell az adott helyen használni (ion helyett optikait, füstérzékelő helyett hőérzékelőt stb.). Füstérzékelőt nem lehet egy az egyben helyettesíteni hőérzékelővel, csak hőérzékelőkkel, mivel lefedési területük különbözik : füstérzékelő = 60-80 m2, hőérzékelő = 20-40 m2. Ezen kívül a felszerelési magasságra vonatkozó korlátozások is különbözőek.
  2. Mérjük meg az érzékelő szennyezettségének mértékét MOD400R műszerrel. Ha a megengedett tartományon kívül, vagy ahhoz már nagyon közel van, tisztítsuk meg, és ellenőrizzük újra. Lehet, hogy csak túl érzékennyé vált a kamrában lerakódott szennyeződésektől.
  3. Ha ez sem segít, próbáljuk ki az érzékelőt egy másik pozícióban (két érzékelőt felcserélve). Főleg intelligens rendszereknél fordul elő, ha a címzőhurokkal valami probléma van, hogy az egyik helyen hibásnak talált eszköz egy másik helyen, másik címen jónak bizonyul. Ilyenkor érdemes a címzőhurkot újra ellenőrizni, és kijavítani, mert a 'fantomhibák' általában csak korrekt hurok esetén szűnnek meg.

Vissza

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.