Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > GYIK > Telepítés, karbantartás, üzembehelyezés >


Hogyan ellenőrizzük az érzékelők szennyezettségét?

MOD400R

Hagyományos rendszer és normál irodai környezet esetén az érzékelők elszennyeződésének mértékét elegendő évente egyszer a MOD400R műszerrel ellenőrizni. Az első mérést célszerű a telepítéskor elvégezni és a mérési eredményeket feljegyezni, így az első karbantartáskor kapott eredmények már mutatni fogják a szennyeződés szempontjából esetleg kritikusabb területeket, melyek gyakoribb ellenőrzést igényelnek. Szennyezettebb ipari területen érdemes a méréseket az első féléves karbantartáskor elvégezni. Ezeken a helyszíneken, vagy csak egyes területein szükség lehet esetleg gyakoribb karbantartásokra is.

INTELLIGENS ÉRZÉKELŐK

Intelligens rendszer esetén a műszeres ellenőrzés elmaradhat, ha a közvetlen kijelzésű központ az érzékelőre 35-50% pillanatértéket mutat (közepes érzékenység esetén) illetve akkor, ha a kompenzálás értéke 35-50% közé esik.

300-AS SOROZATÚ ÉRZÉKELŐK

A 300-as érézkeők esetében az érzékelők szennyezettségét a S300RPTU egységgel ellenőrizhetjük. Amennyiben az érzékelőből kiolvasott szennyezettség mértéke meghaladja a 6-os értéket (1-9-es skálán), tisztítsuk meg az érzékelőt!
S300RPTU

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.