Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Új nagyérzékenységű optikai füstérzékelő a System Sensor-tól


A System Sensor a 7251 lézeres érzékelő gyártásának megszűntével egy új nagyérzékenységű optikai füstérzékelőt dobott a piacra.
Az új érzékelő érzékenysége a korábbi lézeres érzékelőének megfelelő, számszerűsítve 0,06 %/m, ami a pontszerű füstérzékelők közt kimagasló érték, nagyságrendileg 100-szor érzékenyebb egy átlagos füstérzékelőnél.
A nagy érzékenység lehetővé teszi, hogy az érzékelő a tűz kialakulásának igen korai fázisában jelezzen, ami gyors beavatkozással párosítva, minimalizálhatja a tűzkárokat.

A kitűnő érzékenységből fakadó rendkívül gyors tűzjelzés mellett szempont továbbá a stabil működés is, azaz, hogy a magas érzékenység ne okozhasson téves jelzéseket.
E kettős kritériumnak a következő megoldásokkal sikerült megfelelni.
A kiváló érzékenység a nagy teljesítményű IR adónak és a hatékony erősítésű IR vevőnek köszönhető. Mindez precíz optikai technológiával és egy teljesen új tervezésű, szabadalmaztatott optikai kamrával van kiegészítve, mely kialakítása révén elősegíti a füstrészecskék gyors bejutását, ugyanakkor hatékonyan akadályozza meg a belsejében lerakódó szennyeződés okozta téves jelzéseket.
A jelfeldolgozást fejlett áramkörök és mikroprocesszorok végzik, melyek kiegyenlítő algoritmussal küszöbölik ki az átmeneti, környezeti zavarok okozta téves jelzéseket.
Az eredmény egy rendkívüli érzékenységű, stabil, megbízható működésű füstérzékelő.

Az érzékelő a nagy teljesítményű erősítésnek és a jel/zaj arány javításával képes a füstrészecskék méretének széles spektrumát érzékelni, így mind az optikai füstérzékelő által könnyen detektálható füstöléssel induló, mind az ionizációs füstérzékelő által előnyösen érzékelhető gyors, lángfázissal induló folyadéktüzeket is jelzi.

Az érzékelő beépített kétoldali izolátorral és szennyeződéskompenzációval rendelkezik. A drift-kompenzálásnak köszönhetően az érzékelő a folyamatos, természetes szennyeződés ellenére stabilan, állandó érzékenységgel működik, vagyis az érzékelőkamrában lerakódó por ellenére sokáig nem lesz érzékenyebb.
A 72051EI alkalmazható minden olyan helyen ahol a tűzjelzés gyorsasága kiemelt fontosságot élvez. Ilyen alkalmazások lehetnek pl. laborok, elektronikai üzemek tiszta terei, telekommunikációs helyiségek, számítógéptermek, kapcsolóterek stb..

Jellemzők:
- rendkívül nagy érzékenység,
- érzékenysége 0,06 – 6,41 %/m között állítható,
- nagy teljesítményű IR LED, és hatékony IR vevő erősítés
- kiváló korai jelzés
- hatékony mind gyors, lángfázisú folyadék-, mind svéltüzek esetén
- új kamra: maximális füstbevezetés és téves jelzés elleni védelem
- beépített kétoldali zárlatszakaszoló
- dupla LED a 360°-os láthatóságért
- forgókapcsolós címzés
- fehér, modern épületekkel harmonizáló szín

Részletes információért kérje ügyfélszolgálatunk segítségét, vagy tekintse meg a terméket!

2019. június <nn>

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.