Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet


Új címzett, huroktáplált hang- és fényjelzők a KAC-tól
A világ egyik legismertebb hangjelző és kézi jelzésadó gyártója 2012. őszén teljesen új címzett audiovizuális eszközcsaláddal jelentkezik. Az intelligens, huroktáplált hangjelzők, fényjelzők és kombinált hang- és fényjelzők System Sensor-Notifier rendszerekben, közvetlenül a címzőhurokra csatlakoztatva alkalmazhatók. Az új eszközök számos kedvező tulajdonsággal rendelkeznek a korábbi típusokhoz képest, mind anyagminőségben, mind elektromos-, hang- és fényteljesítményben jobbak.

Teljes eszközpaletta
Az új sorozatok a már jól ismert IBxx és WMxx családot váltják le, így a különböző változatok elérhetők érzékelő alá szerelhető és falra szerelhető kivitelekben is.
Mindkét sorozatnak vannak hangjelzői, fényjelzői és hang- fényjelzői is különböző színekben, ráadásul mindezek kaphatók izolátoros, és izolátor nélküli kivitelben is.
Az eszközkínálat tehát teljes, így a tervező, telepítő, felhasználó biztosan megtalálja az adott feladatra legmegfelelőbb audiovizuális eszközt.

?Új? aljzat számos előnnyel
Az új eszközök felszereléséhez a már jól ismert, System Sensor B501AP érzékelőaljzat alkalmazható. Azzal a logikus lépéssel, hogy a gyártó az új sorozatú hang- fényjelzőket úgy tervezte meg, hogy szerelésük megoldható legyen egy, a rendszerben az érzékelők szereléséhez amúgy is használt aljzattal, gyorsabbá, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a telepítést. Egyszerűbbé válik a tervezés, csökkennek a szállítási, raktározási költségek, de a legfőbb előny a rendszer rugalmassága. A B501AP aljzat rövidzáró rugót tartalmaz, mely automatikusan működik, a rövidzárat az eszköz behelyezése szakítja meg, így az eszköz nélküli vezeték ellenőrzés minden eddiginél gyorsabb, egyszerűbb.
A ?normál? aljzaton felül a szerelés megkönnyítéséhez kétféle magasított aljzat is kapható, ráadásul három színben.
Az egyik magasított aljzat beltéri szereléshez, a másik pedig IP65-ös kivitelű, és kizárólag a fali szerelésű jelző eszközök kültéri szereléséhez használható. (Az érzékelő alá szerelhető típusok értelemszerűen csak beltéren alkalmazhatók.)
A gyors szerelést a nagy méretű hátsó és oldalsó kábelbevezető nyílások is segítik.

Rugalmasság
A rugalmasságot a teljes eszközválaszték támogatja, hiszen a különböző típusok, a színválaszték, az izolátoros és izolátor nélküli típusok szabad kezet adnak a tervezőnek.
Annak köszönhetően, hogy az érzékelő alá szerelhető típusok érzékelő aljzatba tekerhetők és gyárilag rendelkeznek érzékelő aljtattal is, minden eddiginél egyszerűbb egy helyiségben hangjelzőt elhelyezni, akár utólag is. Gyakorlatilag csak a jelző eszközt kell az érzékelő helyére betekerni, majd annak érzékelő aljzatába az érzékelőt visszatekerni.
A rugalmasságot segíti az állítható hangerő és a 32 beállítható hangminta is.

Tulajdonságok
Az új eszközök robusztus kivitelűek, anyaguk jó minőségű, strapabíró, UV-álló műanyag, ezáltal hosszú élettartamúak. Fejlesztéskor az is cél volt, hogy a fogyasztást minimálisra csökkentsék, illetve az elődök fogyasztási szintjét megtartva, az új eszközök a régieknél nagyobb hang- és fényteljesítményt biztosítsanak. Ahol nincs szükség nagy hangerőre, az csökkenthető, ezáltal az eszköz áramfelvétele is csökken. A minimális áramfelvételnek köszönhetően több hang-, fény-, vagy kombinált hang- fényjelző helyezhető el egy címzőhurkon.
Az új sorozatú hangjelzőknél a gyártó visszatért a jól megszokott, kényelmes, nagy méretű címbeállító forgókapcsolókhoz.

AP protokoll
Az elődökhöz hasonlóan az eszközök ismerik az a System Sensor ?Advanced Protocoll?-ját, de felismerik a címzőhurkon folyó kommunikáció típusát, így olyan központokkal is kompatibilisek, melyek még nem használják a kibővített protokollt.
Valódi tudásukat az új protokollal mutatják meg igazán, hiszen az új protokoll számos előnnyel bír a ?régihez? képest. Ilyenek például:
159 érzékelő és(!) 159 modul csatlakoztatható egyetlen címzőhurokhoz,
központból állítható hangminta, hangerő,
jelzők szinkronizálása,
csoportos lekérdezése.

Tanúsítványok
Az összes új audiovizuális jelzőeszköz rendelkezik VdS, LPCB és EN54 minősítéssel, és természetesen a hazai (TMT) engedéllyel is, és már kaphatók a forgalmazónál, a Promatt Kft.-nél.

NN

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.