Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Hogyan kell akkumulátoros kültéri szirénát vezérelni?

A belső akkumulátorral rendelkező, kültéri szirénák esetében a sziréna dokumentációjából kell a sziréna maximális áramfelvételét meghatározni. Egyes szirénák esetében (pl. NS128XF vagy PS128F) az áramfelvétel 100 mA-re korlátozva van. A központ tápfeszültség kimenete
0,5 A, ezért nem szükséges a sziréna tápáram körébe soros áramkorlátozó ellenállás. A központ tápfeszültség kimenetét beköthetjük a sziréna táp bemenetére, a központ hangjelző kimenetét pedig a sziréna indító bemenetére.
Ha sziréna áramfelvétele belsőleg nincs korlátozva, akkor a központ tápegységének védelme érdekében soros áramkorlátozó ellenállás szükséges a sziréna tápfeszültség körébe. Erre azért van szükség, mert az aktív szirénákban levő akkumulátorok néhányszor tíz perces működés után annyit veszíthetnek a kapacitásukból (régi akku esetén), hogy a töltő feszültség visszakapcsolásakor kialakuló rövid idejű, nagy töltőáram a központ 24V-s tápfeszültség kimenetét tönkretenné, és/vagy a kapcsolórelé kontaktusát beégetné. A soros korlátozó ellenállás értéke: 47 Ohm. Az induló áramlökés után a töltőáram a normál 20 mA alatti értékre mérséklődik. A csepptöltési végfeszültség értékét a soros ellenállás nem befolyásolja.

Figyelem! Az összes áramfogyasztás a hangjelző kimeneteken és a segéd táp kimeneten együtt nem haladhatja meg az 1 Ampert!

Vissza

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.