Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


Biztos alapokon - NET2TERM-WE-03


Az 54/2014. (IX. 5.) BM rendelet 161/A. § alapján meghatározott típusú, méretű objektumok esetében a tűzjelző rendszert mindenképpen grafikus felügyelettel vagy térképes tablóval kell kiegészíteni.
Egy felügyeleti állomás kialakításakor a legnagyobb fejtörést általában a számítógép választása okozza. Mivel biztonsági berendezésről van szó, megbízható, hosszú élettartamú számítógépre van szükség. A megbízható, ipari kivitelű számítógépeknek igen borsos az áruk, ezért a gyakorlatban a telepítő egy olcsó, ?mezei? PC-t választ. Ezek a gépek azonban hajlamosabbak a meghibásodásra, nagyobb karbantartási igény mellett.
A másik probléma az operációs rendszer annak minden lehetséges hibájával, biztonsági problémáival. Számos történetet hallani lefagyott operációs rendszerről, vagy olyan biztonsági személyzetről, akik a felügyeleti gépet nem eredeti céljának megfelelően használják, hanem zenét hallgatnak, interneteznek vagy éppen játszanak rajta.

A felmerült problémákra jelenthet megoldást a Promatt Kft. által forgalmazott NET2TERM-WE-03 számítógép, mely gondosan összeválogatott, magas megbízhatóságú hardverelemekből áll, és semmilyen mozgóalkatrészt nem tartalmaz. Kicsiny mérete lehetővé teszi, hogy egy monitor hátára felszerelve kerülhessen a megrendelőhöz. Mivel alacsony teljesítményfelvételű, hőt alig termel, és passzív hűtése révén mindenféle hang kibocsájtása nélkül üzemel. A gépen futó speciális operációs rendszer egy minden felesleges programösszetevőtől ?megszabadított? embedded Windows. Az operációs rendszer fájlrendszere írásvédett, a felhasználói jogosultságok pedig korlátozottak ezzel csökkentve a felhasználók által szándékosan vagy véletlenül okozott károkat.

A konfiguráció egy teljes kiépítésű felügyeleti terminál. Átadáskor mind az operációs rendszer, mind a vásárolt NotiFireNet program telepítve van a gépen, rengeteg időt és energiát spórolva, ezzel a telepítőnek.
Az alap kiépítés tartalmaz egy esztétikus mini billentyűzetet, egeret és egy 19?-os LCD monitort is. A monitor típusa a megrendelő igénytől függően változhat (opció).

Előnyös tulajdonságai:
- Megbízható;
- Mozgó alkatrész nélküli kialakítás;
- Alacsony teljesítményfelvétel;
- Esztétikus megjelenés;
- Minimális helyigény;
- Célorientált embedded operációs rendszer;
- Korlátozott felhasználói jogok, védett fájlrendszer;
- Valódi ?plug and play? konfiguráció;


A műszaki adatlap megtekintéséhez kattintson ide!

A mini számítógép már rendelhető, a részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.