Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


Jó hírek az aspirációs füstérzékelő rendszerek tervezői számára

Elkészült a System Sensor lézeres aspirációs egységeinek (A211E-LSR, A222E-LSR) csőhálózat tervező programja, az Aspire2. A programmal az A310E és A320E típusú egységek csőhálózata is megtervezhető, amennyiben azokban a 7251E típusú lézeres érzékelőt alkalmazzuk.

Azok a tervező kollégák, akik tavaly illetve idén részt vettek ?Az aspirációs füstérzékelő rendszerek tervezése és alkalmazása? c. kamarai kreditpontokat érő tanfolyamon, ügyfélszolgálatunkon átvehetik a CD-t, mely - többek között - a tervező programot és annak kézikönyvét is tartalmazza.

A program főbb tulajdonságai:
Az Aspire2 program segítségével a tűzjelző rendszer tervezője megtervezheti egy (akár több aspirációs egységből álló) rendszer (projekt) csőhálózatait.
A csőhálózatok különböző topológiával (egyenes, akár dupla T-elágazású vagy H-alakú) tervezhetők, a gyors tervezést varázsló segíti, azonban a csőhálózat és az aspirációs egység paraméterei utólag is módosíthatók, lehetőséget adva ezzel a tervezőnek több beállítás gyors kipróbálására, ellenőrzésre.
A programmal kiszámítható az egyes mintavevő pontoknál várható érzékenység, a szállítási idő és légáramlási értékek is.
Az Aspire2 program lehetőséget ad továbbá kapilláris mintavevő pontok használatára, csőágankénti (in-line) szűrőegységek alkalmazására, de akár az EN54-20 szabvány érzékenységi osztályai szerinti ellenőrzésre is.
A mintavevő pontokból csoportok képezhetők, ami hasznos lehetőség, ha egy-egy helyiséget vagy térrészt több mintavevő ponttal védünk, és csak egy összesített érzékenységi értékekkel akarunk kalkulálni.
A megtervezett projekt számítási eredményei ún, ?Telepítési dokumentáció? formájában kinyomtathatók, és azt a tervező a tűzjelző tervhez csatolhatja. Ezen kívül a programból kinyomtatható az adott projekthez szükséges ?Anyaglista? is, mely a költségek kalkulálásához nyújt segítséget.

Azon kollégák se csüggedjenek akik még nem vettek részt tanfolyamunkon, mert nekik még a nagy nyári vakáció előtt tervezünk egy kamarai pontokat érő tanfolyamot a témakörben, így ők a tanfolyamon való részvétel után nem csak kamarai pontokkal gazdagodva, de egy igen hasznos számítógépes tervező programmal zsebükben térhetnek haza.

A program terjesztésével nem titkolt célunk az, hogy a tervezők mind szélesebb köre ismerje meg aspirációs rendszereinket és, hogy előszeretettel alkalmazzák, tervezzék azokat.

A tanfolyam időpontjáról hars@nline-ban értesítjük Partnereinket, de megtekinthető lesz honlapunkon is.

 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.