Elérhetőség Tűzjelző rendszerek Gázjelző rendszerek GDPR nyomtatóbarát nézet

Oltórendszer egyszerűen


FP-500, kattintson a képre a nagyításhoz!

A tűzjelzéstechnikával, betörésjelzőkkel foglalkozó cégek általában nem szívesen bővítik profiljukat oltórendszerek tervezésével, telepítésével, hiszen ezek kiépítése nagy műszaki (főleg gépész) felkészültséget, bonyolult tervezést, számításokat, nehézkes kiépítést és rendkívül nagy anyagi ráfordítást igényel.

Most azonban itt a lehetőség mindenki számára, hogy profilt bővítsen, vagy a nehézkes oltórendszerek helyett - amikor csak lehet – az egyszerűbbet használja. A Promatt Kft 2007-ben megkezdi a költséghatékony, könnyedén tervezhető, egyszerűen telepíthető, gyakorlatilag karbantartásmentes FirePro termékek forgalmazását. Na, de mi az a FirePro?

A FirePro tűzoltó aeroszol

A FirePro termékeket automatikus tűzoltásra fejlesztették ki. A különböző típusú (méretű, oltóanyag tartalmú) egységek tűz esetén oltóanyagot bocsájtanak ki magukból, ami aeroszol formájában a kialakulóban lévő tüzet kémiai úton oltja el úgy, hogy a tűz láncreakciós folyamataiba közvetlenül avatkozik bele. Az űrkutatási fejlesztések során kifejlesztett FirePro termékek alapanyaga a természetben megtalálható kálium. Ez az, ami a tüzet, mint láncreakciót - úgynevezett inhibitorként - meggátolja, ezáltal védve meg az emberek életét és a berendezési tárgyakat.

Más oltóanyagokkal szemben

A FirePro oltóaeroszol, a többi oltóanyaggal szemben csupa előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

Gyakorlatilag minden tűztípus oltható vele. Egyaránt oltja a szilárd, folyadék és gázfázisú tüzeket, ezek mellett a főzési zsírokat, olajokat, illetve 24 000 V-ig elektromos berendezések tüzeinél is használható.
Teljesen környezetbarát, hiszen sem a felhasznált alkatrészek, sem az oltóanyag nem károsítják a környezetet.
Az oltóanyag nem tesz kárt a berendezésekben, az oltási koncentrációban nem veszélyes az emberekre.
A FirePro igen gazdaságos, hiszen az oltóanyag hatásos mennyisége rendkívül kicsi, a készülékek élettartama 15 év, karbantartása szinte semmilyen anyagi ráfordítást nem igényel.

Tanfolyam

A Promatt Kft. a FirePro Hungary Kft. stratégiai partnereként Magyarországon egyedülálló módon megkapta a jogot az aeroszolos oltókészülékek leendő telepítőinek és tervezőinek oktatására, amiről hivatalos bizonyítványt állít ki. Minden kedves leendő telepítő és tervező partnerünknek az ingyenes oktatás mellett rendelkezésére bocsájtjuk az általunk készített aeroszolos oltórendszerre vonatkozó tervezési, telepítési és karbantartási segédletet, amivel a kivitelezés még egyszerűbbé válik.

Összefoglalás

Amint a fentiekből is látszik, mégiscsak érdemes oltórendszer kivitelezésébe fogni, hiszen ez sosem volt még ilyen egyszerű, mint most. A FirePro segítéségével illetve a Promatt által átadott tudással a tervező könnyedén, időtakarékosan dolgozhat, a telepítő egyszerűen, gyorsan szerelhet, a felhasználó zsebében pedig több pénz marad amellett, hogy egy megbízható, hatékony és környezetbarát oltórendszert kap cserébe. A Promatt Kft-nél elérhető termék a számos nemzetközi minősítés mellett minden szükséges magyarországi engedéllyel rendelkezik, ezek, illetve a műszaki leírások a honlapunkról letölthetőek. 
 
 
 
 
 
powered by VICTORINET Internet Kft.