Nyitólap > Téka > GYIK > Telepítés, karbantartás, üzembehelyezés >


Az érzékelők ellenőrzéskor nagyon lassan vagy egyáltalán nem jeleznek. Rosszak az érzékelők?

Nem valószínű, több ok miatt sem.

  1. Először is az érzékelők bejeleztetéséhez általában 10-15 másodpercig a megfelelő pozícióban kell tartani a mágnest vagy, ha füsttel ellenőrzünk, akkor a kamra homogén telítődéséhez is legalább ennyi, ha nem több időre van szükség. Mágneses ellenőrzéskor figyeljünk arra is, hogy a mágnest a megfelelő pozícióban tartsuk. A 400/500-as érzékelők esetén a MOD400R csatlakozójával szemben, míg a 100/200-as érzékelőknél a csatlakozótól 60o-ra balra található a tesztelő mágnes ? az érzékelőben levő reed cső - pozíciója.
  2. Másodszor, ellenőrizzük, hogy nincs-e valamilyen jelzéskésleltetés beállítva az érzékelőkhöz. Ilyen késleltetés lehet a riasztás verifikálás, vagy a jelenlét (vagy felügyelt/felügyelet nélküli vagy PAS) üzem. Ezeket érdemes kikapcsolni az ellenőrzés idejére.
    Ha mégis úgy döntünk, hogy a késleltetéseket meghagyjuk az ellenőrzés alatt is, akkor türelmesen tartsuk a mágnest a megadott pozícióban, míg a beállított késleltetések letelnek.
  3. Harmadszor pedig, érdemes ? az előzőeken túl ? az ellenőrzéshez a 'walk-teszt' üzemet használni. Tudni kell azonban, hogy a központ a 'walk-teszt' alatt sem kapcsolja ki a beállított verifikációs késleltetést. Egyedül az AFP400 központnak van egy ún.'live-teszt' üzeme, ahol a gyors és hatékony ellenőrzés érdekében a központ minden jelzési késleltetést, szűrést kikapcsol.

Vissza