Nyitólap > Téka > Sajtó > Új cikkek, sajtóinformációk >


NFS-2-8 hagyományos tűzjelző központ


A FireStar hagyományos központok utódja
Új hagyományos tűzjelző központtal jelentkezik a magyar piacon a Notifier. Az NFS központok 2, 4 vagy 8 zónás kivitelben állnak a telepítők rendelkezésére.

A korábbi FireStar családhoz képest számtalan új és kedvező jellemzője van az új központoknak. A két felügyelt hangjelző kimenet, valamint a távjelzésre szolgáló Tűz és Hiba relék a központ „jelenlét” üzemében késleltetett módon is működtethetők. A jelenlét üzem a központ egyik nyomógombjáról vagy egy külső kapcsolóról is be-, kikapcsolható. A jelenlét üzemhez tartozó nyugtázási és jelzésfelderítési késleltetések az üzembe helyezés során állíthatóak be. A kimenetek (hangjelzők, relék) szükség esetén szelektíven le is tilthatók. Külső egységek számára egy 24V/0,5A terhelhetőségű kimenet áll rendelkezésre. A szükséges tartalék üzem ideje a központ szekrényében elhelyezhető 12V/7,2Ah-s akkumulátorokról biztosítható.

A központ két digitális bemenettel is rendelkezik, melyek az alkalmazás körülményitől függően 7 különböző funkcióra programozhatók be. A már említett külső jelenlét üzem kapcsolón kívül, például kiürítés jelzés, jelzéstörlés, szünetjelző csengetés kezdeményezhető külsőleg csatlakoztatott kapcsolókról. A figyelmeztető típusú bemenetre egy másik központ Tűz reléjét kötve kisebb tűzjelző hálóztok is összeállíthatók az NFS központokból, így a szomszédos központok tűzjelzésekor a központra csatlakoztatott hangjelzők megszólaltathatók.

A központ zónái tetszőlegesen beállíthatók követő/tárolt, együttes jelzésű/független vagy kézi jeladós/automatikus érzékelős típusúakra.  Az egyes zónáknál különböző jelzés verifikációs időt választhatunk. A kisebb fogyasztás és a hosszabb tartalék üzem elérése céljából lehetőség van kapacitív lezáró elem vagy a szokásos rezisztív lezáró elem használatára.  Rezisztív lezárást választva a korábban telepített központok leváltása egyszerű cserével történhet. Hagyományos rendszer ellenére a System Sensor zónán belüli címkijelző egységét használva (S300ZDU) a zónán belül riasztásban levő érzékelők címei megjeleníthetők.

A központ üzembe helyezését és karbantartását a zónánként kiválasztható teszt üzem teszi egyszerűvé és gyorssá. A teszt üzem alatt a zónán levő eszközök ellenőrzésekor csak a hangjelző kimenetek aktiválódnak 2 másodpercre. A központ aktuális állapota az állapotjelző LED-ekről könnyen áttekinthető, kezelése egy kulcsos kapcsolóval engedélyezhető.
A Notifier NFS tűzjelző központok kisebb létesítmények (iskolák, üzletek, raktárak, irodák stb.)   védelmére ideálisan alkalmazhatók. Megfelelnek az EN54-2/4 előírásainak, és természetesen rendelkeznek a szükséges hazai Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítványokkal.
Listaárak:
NFS-2: 54.000Ft + Áfa
NFS-4: 66.000Ft + Áfa
NFS-8: 89.000Ft + Áfa

Kedvezménykategória: Notifier

Extra kedvezmények:
NFS-2 + 10db 300-as hagyományos érzékelő (és aljzat) együttes vásárlása esetén a központ ára: 45.000Ft + Áfa

NFS-4 + 20db 300-as hagyományos érzékelő (és aljzat) együttes vásárlása esetén a központ ára: 55.000Ft + Áfa

NFS-8 + 40db 300-as hagyományos érzékelő (és aljzat) együttes vásárlása esetén a központ ára: 69.000Ft + Áfa

Extra kedvezmény igénybe vétele esetén a Notifier kedvezmény nem használható fel.

< Vissza a lap tetejére
<< Cikkeink, sajtóinformációk
<<< Sajtó