Letoltheto aktualis arlistankMuszaki dokumentaciokSzakvizsga es egyeb tanfolyamokItt olvashatoak legfrissebb cikkeinkGyakran ismételt kerdesekKereses a honlaponHonlapterkep

Nyitólap > Cégismertetés > Partnerek >


System Sensor


Trieszt, Olaszország


A SYSTEM SENSORaz amerikai Honeywell cégcsoport tagja. Az utóbbi 15 év folyamatos gyártmányfejlesztése, a technológiafejlesztő tőkebevonások és a rendkívül hatékony marketing tevékenység révén már a 90-es évek elejére a világ legnagyobb tűzjelző érzékelő-gyártója. 1996-ban a világpiaci részesedése elérte a 23%-ot, ezzel mind Európában, mind Amerikában a legnagyobb tűzjelző érzékelő-gyártóvá vált. Ez a tendencia azóta is folytatódik. A cég ma is Európa és a világ vezető gyártója.

Az évi mintegy 7 millió újonnan előállított érzékelővel évek óta maga mögött hagyja a többi jelentős érzékelőgyártó céget, s az előállított érzékelők mennyisége továbbra is rohamosan nő.

A SYSTEM SENSOR ISO9001 minősítésű gyártó részlegei megtalálhatók az amerikai kontinensen, Európában (Triesztben, Moszkvában) és Ázsiában (Kínában, Indiában) is. A meghatározó fejlesztések általában az amerikai, St. Charles-ban található anyavállalatnál történnek, de az adott, helyi igényeknek, szabványoknak megfelelő eszközök fejlesztése és gyártása mindig a helyi gyárakban történik.

Az európai tűzjelző piac ellátására 1989-ben Triesztben létesült új gyár napjainkra már évente 3 millió érzékelőt állít elő. A folyamatosan növekvő igények miatt a gyár már két alkalommal bővült, jelenleg mintegy 10.000m2-en folyik a fejlesztés és gyártás.


Képek a gyárból.
Kattintson a képre a nagyításhoz!


A szigorú minőségi követelmények miatt az ellenőrzések már a beérkező alkatrészekre is kiterjednek.  A gyártás folyamán a legmodernebb automata felületszerelő, beültető gépsorokat alkalmazzák. A  gyártósorokon a késztermék különböző fázisaiban folyamatos (in-line) funkcionális és parametrikus ellenőrző mérésekkel biztosítják, hogy hibás darab ne kerülhessen a következő gyártási lépcsőbe.

A gyárban kialakított vizsgáló és ellenőrző labor az elkészült eszközöket 100%-os funkcionális vizsgálatnak veti alá, ezáltal a kikerülő eszközök mindegyike a megadott érzékenység határok között üzemel.

A legnagyobb részében automatizált gyártás és ellenőrzés lépéseiről a bemutatott képek adnak némi tájékoztatást. 1997-től kezdve a trieszti gyár az ISO9001 minőségtanúsítási rendszer alapján dolgozik, ami azt jelenti, hogy a saját kutatás-fejlesztési tevékenység is szigorú szabályok szerint történik.

A St. Charles-i központ legújabb fejlesztései és új eszközei is mind a minél korábbi és minél megbízhatóbb (téves riasztásoktól mentes)  tűzjelzést célozzák. A cég - elvárásai szerint - olyan érzékelőket készít, melyeknél 1.000.000 üzemóra alatt történhet elektromos okokból egy téves riasztás normál körülmények között.A moszkvai System Sensor gyár


Ezeket a törekvéseket a legismertebb minősítő és ellenőrző intézetek (UL, VdS, LPCB, AFNOR) vizsgálati eredményei igazolják. A SYSTEM SENSOR legújabb fejlesztései révén kezdenek eltűnni azok a 'fehér foltok', területek, melyeket eddig nem lehetett korrekt módon tűzjelzéstechnikailag védeni, mint például az erősen szennyező ipari területek. De ide kell sorolnunk azt a fejlesztési eredményt is, mely lehetővé teszi, hogy hagyományos tűzjelző érzékelőik olyan jellemzőket mutassanak, melyek eddig csak az intelligens érzékelők sajátjai voltak, mint a driftkompenzáció, a tűzfelismerő algoritmusok vagy a multiszenzoros érzékelőkialakítás.

A SYSTEM SENSOR hivatalos magyarországi disztributora a PROMATT Elektronika kft.

A System Sensor Europe honlapja >>>

> Partnerek
>> Cégismertetés
>>> Nyitólap