Letoltheto aktualis arlistankMuszaki dokumentaciokSzakvizsga es egyeb tanfolyamokItt olvashatoak legfrissebb cikkeinkGyakran ismételt kerdesekKereses a honlaponHonlapterkep

Nyitólap > Cégismertetés > Partnerek >


KAC Alarm Company


A KAC a világ egyértelműen legismertebb és legnagyobb kézi jelzésadó gyártója. A hosszú ideje ISO9001 szerint folyó gyártást, és a folyamatos és tudatos termékfejlesztés eredményét a különböző európai minősítő laborok is elismerik.

A KAC Alarm Company Limited eredetileg 1972-ben Kidderminster Alarm Company néven alakult meg. Ron Reid, az alapító, volt a szellemi atyja az első olyan törőüveges jelzésadónak, amit azóta az egész világon szabványosítottak. Ennek egyik fontos újítása volt az átlátszó, szilánkmentesítő fólia alkalmazása.

2000-ben a világ egyik legnagyobb cégcsoportja, a Honeywell felvásárolta az akkora már a kézi jelzésadók legnagyobb gyártóját, a KAC-t. Jelenleg a cégnek 150 alkalmazottja van. A cég új telephelye gyártási és disztribúciós szempontból is teljesen megfelelő. A KAC évente 1,5 millió, többségében törőüveges kézi jelzésadót gyárt. Forgalma 2001-ben meghaladta a 16 millió Eurot. A cég termékeinek több, mint 60%-át 70 különböző országba exportálja.

A cég az ISO9000-es minőségtanúsítási rendszer követelményeinek megfelelően tevékenykedik, ezen felül a BSI és az LPCB által is akkreditált gyártó. A minőség harmadik sarokköve az előbbieken kívül a termékek alkalmazhatósága világszerte, hiszen azok a helyi előírásoknak mindenütt megfelelnek. A termékek rendelkeznek LPCB, Vds, UL, ULC, FM és más országok intézeteinek minősítésével, mint pl. Hong-Kong, Oroszország, Magyarország (BM-OKF) stb.

A KAC termékei között a nyomógombok (ajtónyitók, vészjelzők, vészleállítók, kézi jelzésadók stb.) széles skáláján kívül még találunk hangjelzőket, tűzcsengőket, ajtótartó mágneseket és tűzérzékelőket is.

A PROMATT Elektronika kft a KAC termékeinek magyarországi disztributora.

> Partnerek
>> Cégismertetés
>>> Nyitólap