Nyitólap > Téka > GYIK > ID200 központtal kapcsolatos kérdések >


Hogyan lehet átjelzést biztosítani felügyeleti hely felé?

Attól függően, hogy milyen mélységű információt szeretnénk átjeleztetni, több megoldás kínálkozik:

Ha elegendő az összevont 'Általános tűzjelzés' és 'Általános hibajelzés' átjelzése, használhatjuk közvetlenül a központ 'Általános tűz' és 'Általános hiba' reléit a telefonos kommunikátor bementeire kötve.
Átjeleztethető az első 8 zóna tűzjelzéséhez tartozó információ is közvetlenül a központ 8 db zóna reléjével. Ezek a relék az adott zónához tartozó bármely bemeneti eszköz riasztása vagy aktív állapota esetén késleltetés nélkül aktiválódnak, és 'jelzéstörlésig' tartják állapotukat.
Amennyiben még szelektívebb átjelzésre (több mint 8 zóna) van szükség, érdemes a CMX10R, CR6 típusú, kártyás relés modulokat alkalmazni. A CMX10-en levő címzett relék bármilyen zóna, vagy akár egyes bemeneti eszközök jelzéséhez hozzárendelhetők, tehát akár érzékelő szelektív átjelzés is megvalósítható (kérdés, hogy minek?).
Átjelzésre felhasználhatók még – bár nem túl rugalmasan - a távkijelző modulok relé kimenetű változatai is (LDMR32). A távkijelző modulokkal a központ általános állapotai és a 99 szoftver zóna (csoport) állapota jeleztethető ki a központtól távoli helyen. A távkijelző modulok RS485 vonalon keresztül csatlakoztathatók a központhoz (ld. Segédlet a távkezelők/távkijelzők alkalmazásához).

Vissza